SixtyFiles
Ryhmäkuvassa
Kiinnostaako taiteilijaseuran historia? Marjo-Riitta Simpasen Ryhmä kuvassa -historiikki saatavilla Galleria Beckeristä ja Jyväskylän taidemuseosta.

dfs
Galleria Beckeristä ja Jyväskylän taidemuseosta saatavana myös Hannu Castrènin 2000 +, Keskisuomalaista kuvataidetta vuosituhannen vaihteessa. Castrèn esittelee 37 keskisuomalaisen kuvataiteilijan teoksia, upea värikuvitus.
Jyväskylän Taiteilijaseura täyttää 2005 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Taiteilijaseuran juhlatoimikunta päätti rakentaa nämä sivut, tuodakseen keskisuomalaisen kuvataiteen, kuvantekijät ja Jyväskylän Taiteilijaseuran paremmin yleisön ulottuville, esitellen keskisuomalaisia kuvataiteilijoita, heidän teoksiaan ja ennenkaikkea taiteellista kehitystään sekä kuvallisia mielenkiinnon kohteitaan aina kuudenkymmen vuoden takaa tähän päivään. Kultakin tekijältä on näinollen valittu näille sivuille keskimäärin kymmenen teosta, uran alkuvaiheilta tähän päivään. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kuvakieli muuttuu, kypsyy ja kehittyy kronologisesti.

Sixty Files kokoaa ja valottaa keskeisten keskisuomalaisten taiteilijoiden kuvan tekemistä. Sivustoa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa kattamaan suurin osa Jyväskylän Taiteilijaseuran nykyistä- ja tulevaa jäsenistöä, sekä ennenkaikkea nostaa esiin vanhoja mestareita ja saattaa heidät uuden aikakauden sähköisen median piiriin.

Matti Reivi